hits

DIY - Karius Og baktus kostyme

Sønnen min ønsket så gjerne å være Baktus til karneval i barnehagen, og jeg vil vise dere hvordan jeg gjorde dette uten å kjøpe et ferdiglaget kostyme som alle har. (Ikke at det er lett å få tak i Karius og Baktus kostyme i utgangspunktet) 

For å lage Karius eller Baktus kostyme trenger du: 
Til Karius: En slitt brun bukse, en svart/hvit stripete skjorte, evt. en orange/gul genser, rød vest, svart hår, spett/hammer og litt rød/brun lipliner/eyeliner til fregner. 
Til Baktus: Grønn snekkerbukse/selebukse, en svart/hvit stripete genser, evt. orang/gul genser, rødt hår, hammer/spett og samme type sminke som hos Karius. 
(Jeg har ikke peiling på hva du trenger for å farge tenner svarte for å få det til å se ut som tenner manger, for det nektet sønnen min å ha, så der må dere undersøke selv) 

Det første jeg startet med var selebuksa/buksa. For å lage selebuksa trenger du:
Symaskin
Stoff
Strikk
Knapper
Tråd, saks og alt det vanlige.
Du bruker gjerne et stoff du har hjemme, gamle gardiner for eks, eller så kjøper du der du vil kjøpe stoff. Og det er veldig enkelt. 
Du legger stoffet du har kjøpt firdobbelt på guvlet, så tar ei bukse du allerede har, legger den dobbelt og tegner mønster etter buksa. Husk å gi deg selv min 5cm margin i sidene til sømmene, ellers blir buksa de helsikkes trang og livet blir sykt lavt. Når du har tegnet ut baksiden så bretter du buksa over, legger den ned igjen og tegner mønsteret til framsiden. Hvis du ser opp bukse mønster på nett så vil du se hvordan det skal se ut. Klipp og begynn å sy. 
Du syr først sammen rompedelen av buksa. Så syr du sammen skrittet, så syr du sammen sidene på buksa, så innsiden av buksa. Sy opp kantene rundt beina helst før du syr sammen innsiden av buksa... Bare husk hele tiden å ha rett mot rett så du ikke syr rett på vrang og sømmene stikker ut på den ene siden :p 
Etter det kan du lage lage selene.. Fest de mot midten av ryggen bak. Ikke på sidene sånn som jeg gjorde. Jeg skulle også ha en kant rundt livet for å trekke strikken gjennom. Så jeg sydde på lappen foran og selene bak før jeg sydde ned kanten. Så festet jeg i strikken til livet og sydde på knappene. 
Om du har lyst kan du sy på lapper på buksa for å få den til å se mer brukt ut. 

Til genseren brukte jeg rett og slett noe jeg hadde fra før. Jeg ville ikke bruke mer penger på dette enn nødvendig. Det blir brukt bare en gang så. 

Håret. Jeg kjøpte en hårspray på lekebutikken med rød farge. Før sønnen min fikk bruke det, så prøvde jeg den selv først. Det er det ansvarlige å gjøre. Og den lukta våthund... Det lukta så forferdelig at jeg nesten brakk meg hver gang jeg snudde på hodet. I tillegg satt fargen veldig godt, så det er ikke bare bare å få det ut eller. Ikke F om jeg lar ungen min bruke det! 50kr rett i dass. 
Så dro jeg på lekebutikken IGJEN og kjøpte en parykk. En rød djevel parykk med langt hår. Samma det. Jeg tredde parykken på en ball og klipte. Skal jo ikke se pent ut... Så alle klarer å klippe en sånn parykk. Fjernet også hornene. Denne parykken kostet meg 80kr. 

Hammer/spett
Det du trenger er: Saks, limpistol, papp, dorull, "fyll", maling og skalpell. 
Jeg valgte hammer fordi den er mindre og lettere å ta med seg enn et spett. De må jo ha noe å ødelegge tenner med. 
Så jeg tok en tom tørkerull og brettet den i to og flatet den. Så brukte jeg en gammel "BigOne" papp og rullet rundt og limte rikelig hvor hver gang jeg rullet. Så brukte jeg skalpellen til å skjære av endene for å gjøre de rette. På den ene enden skar jeg litt ned sånn at pappen fra tørkerullen stakk ut så jeg har noe å feste "Hammerhodet" på. Jeg brukte limpistol i ettertid til å lime over kantene sånn at den ikke skal være skarp på noen måte. 
Dorullen klippet jeg ut en V form i den ene enden. Så bøyde jeg inn delen under V formen og brettet ned det resterende etter V formen var borte for å lage bakenden av hammeren. På andre siden klipte jeg noen hakk inn rundt hele og brettet dem ut. Så brukte jeg papp for å tette de åpne V formene som kommer frem når du bretter ut pappen der du har klippet. Ca 30grader vinkel er fint. Så fylte jeg hammeren med silkepapir, men du kan bruke hva du vil til fyll. Poenget er bare å fylle den så den ikke er hul og knekker sammen når den blir brukt. Så klippet jeg ut en pappbit til å dekke fronten av hammeren og limer kantene med limpistol. 
Det skal være sagt at å bruke limpistol gir ikke akkurat en "Glatt" finish. Så har du noen bedre metode så fint om du deler. Men jeg vil ikke kjøpe Mod Podge og sånn. Det er så dyrt! 
Etter alt er tørt malte jeg skaftet brunt, og malte hammerhodet med en blanding av sølv og svart. Ikke grå.. Sølv! Når jeg var ferdig blander jeg litt ekstra svart i sølvblandingen min og lage noen detaljer rundt håndtaket. 

Siden jeg kjøpte stoffet og gjorde et bomkjøp på fargespray så havnet jeg på 270kr. Hadde vært 220kr hadde det ikke vært for den dumme fargesprayen. Men uansett så er det billigere enn det 350kr Jack kostymet sønnen min ville kjøpe på Toys'r'us før han fant ut at han ville være Kvist, så Baktus :p Vi prøvde kostymet i dag, og gjett om han var fornøyd! 

Ville vært gøy å se dere andre som har laget kostymer til deg selv eller barn! :)

#DIY #kostyme #homemade #karneval

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Ringsaker

Kreative ideer, photoshop, generell foto, ny utdannet, arbeidsliv, alenemor, ekle historier, kjedelige historier om livet mitt. Finner mye rart her! Alt og ingenting! Skeptisk til mye, utrolig naiv, morsom kombo :p Faste innlegg: StoryLørdag, hver lørdag klokka 15.00 Temasøndag, hver søndag klokka 15.00